The best Side of schoorsteenvegen

Wiki Article

Vuur blussen fulfilled zand of zout: zorg er altijd voor dat je een emmer zand hebt om around een vuur te gooien als je wil blussen.

Doorgaans hoef je voor de brandverzekering geen attesten voor te leggen dat je de schoorsteen hebt laten vegen. Enable op, de verzekering gaat er wel vanuit dat je de schouw goed onderhoudt en maatregelen treft om brand name te voorkomen. Bovendien geven sommige verzekeraars ook korting bij regelmatig onderhoud.

Bovendien gaat de verzekering ervan uit dat je je schouw goed onderhoudt. Sommige verzekeraars vergoeden de schade van een schouwbrand zelfs enkel als je je schoorsteen op tijd laat vegen door een pro.

Aangezien er in Nederland geen verplichting geldt rond schoorsteen vegen, is het ook niet verplicht om een professionele schoorsteenveger in te schakelen voor het reinigen van je schouw.

Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige attributes niet werken.

Je schoorsteen regelmatig laten vegen is belangrijk om model en CO-vergiftiging tegen te gaan. Daarnaast kan je zo veel besparen op je energierekening en doe je iets goeds voor het milieu.

Het van buitenaf schoonmaken gebeurt achieved een borstel, die bevestigd is aan een kabel fulfilled een gewicht.

De kosten die een schoorsteenveger aanrekent hangen af van de werken die moeten gebeuren: één of meerdere rookkanalen vegen, aangesloten centrale verwarming reinigen, … In dit artikel ontdek je wat er is inbegrepen in de kosten van een schoorsteenveger, waarom het zo belangrijk is om een beroep te doen op een schouwveger en hoe je hierop kan besparen.

Het is mogelijk om zelf je schoorsteen te vegen, maar er zitten toch wat nadelen aan. Dit heeft vooral betrekking op veiligheid. Om de schoorsteen van buitenaf te vegen moet je het dak wat tot onveilige situaties kan leiden.

Er wordt dan minder brandstof verbruikt. Naargelang je verbruik wordt dus minstens een deel van de prijs voor de schoorsteenveger terugbetaald doorway het lagere energieverbruik.

Hoe ben ik zeker van de juiste aanpak? Daarvoor schakel je very best een vakman in. Deze analyseert de situatie en mogelijkheden en kan je zo adviseren above read more de beste oplossing. Ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen op maat by means of onze free of charge offerteservice.

Wilt u meer informatie more than schoorsteen vegen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact achieved ons op through telefoonnummer 0546-673080 of vul het contactformulier in. U mag ook een mail sturen naar [email protected]

Een Experienced weet precies hoe hij te werk moet gaan en zal de reiniging op een correcte manier uitvoeren. Zo ben je verzekerd van een propere schouw en dus beter beschermd tegen schoorsteenbrand en CO-vergiftiging.

BoekhoudersWebdesignersBeveiligingsbedrijvenSchoonmaakbedrijvenIncassobureausOnline advertising bureausTekstschrijversVertaalbureausSEO-specialistenGrafisch ontwerpersReclamebureausKoffieautomaat leveranciersAccountantsTolken

Report this wiki page